Masterclass Projectmanagement & Agile Leiderschap

Ontdek de overtreffende trap van wendbaar (Agile) om kunnen gaan met veranderingen: leer zelf dié veranderingen te initiëren die jóu helpen. Wordt van beheerser een beïnvloeder!

Wil je in vier dagen een persoonlijke makeover op het gebied van projectmanagement, dan is de Masterclass Projectmanagement & Agile leiderschap iets voor jou. Leer in vier intensieve maar ook humoristische dagen over de essentie en toepassing van projectmanagement en Agile leiderschap.

Deze masterclass behandelt in vier intensieve dagen de essentie en toepassing van projectmanagement in een complexe multidisciplinaire (vaak technische) omgeving. In deze omgeving wordt succes in grote mate bepaald door integrale besluitvorming, multidisciplinaire samenwerking en toch snel kunnen schakelen. De masterclass zorgt op unieke wijze dat de deelnemers weer eenvoud gaan zien in de wirwar van projectmanagementmethodieken van tegenwoordig, zonder daarbij methoden uit te sluiten. Bovendien leert men hoe belangrijk persoonlijk leiderschap is bij productontwikkeling in de 21e eeuw.

In deze masterclass is er veel individuele aandacht voor de cursisten en staat het leren als groep centraal. Daarom is de omvang maximaal 8-10 deelnemers. De training wordt als incompany training gegeven, aangepast aan de eigen organisatie van de deelnemers.

Integratie met het Product Creatie Proces

In de Projectmanagement Masterclass is een volledig overzicht van het projectmanagementvak gegarandeerd, waarbij de internationale IPMA competentie baseline ICB4 volledig wordt afgedekt. Waardevolle aanvulling hierop is de koppeling met het product creatie proces. De masterclass is daarom bijzonder geschikt voor mensen die in de product- of procesontwikkeling werkzaam zijn én die willen begrijpen hoe projectmanagement wordt toegepast in combinatie met system engineering, quality management, process improvement, supply chain management, etcetera.

Een selectie van ‘hot topics’ die aan bod komen:

  1. Over de kracht van actie. Hoe je met lef de regie neemt, je omgeving verrast en de wind mee krijgt.
  2. Hoe Agile een methode is maar nog meer een mindset. Leer hoe je met Agile leiderschap Agile kunt zijn in elke omgeving.
  3. Hoe maak je moeilijk planbare zaken toch planbaar? Laat je niet meer verlammen door onzekerheden of verrassen door wijzigingen.
  4. Risico’s proactief afdekken en toch voldoende snelheid in het project houden? Hoe je denken en doen combineert.
  5. Hoe stuur je je team aan, maar vooral: hoe stuur je (als beïnvloeder) je opdrachtgever en je omgeving aan?
  6. Hoe inzicht in de essentie zorgt dat je met speels gemak verschillende projectmanagementmethoden combineert. Bivoorbeeld hoe Goldratt’s Theory of Constraints naadloos aansluit bij Agile projectmanagement.
  7. Hoe je projectmanagement integreert met  vaardigheden  als system engineering, Six Sigma, FMEA, Fagan Inspections, Quality management, testen, HALT, etcetera.

Klik hier voor een compleet overzicht van de inhoud

IPMA-C en IPMA-D niveau en meer dan dat

De masterclass is gebaseerd op de richtlijnen van IPMA (International Project Management Association), wat garant staat voor een internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau. Aansluitend kunt u bij IPMA Certificering Nederland het IPMA examen afleggen op niveau D (beginnend projectmanager) of op niveau C (ervaren projectmanager met aantoonbare praktijkervaring). Maar de Masterclass beperkt zich niet tot IPMA en overstijgt de methodische kant door de cursist centraal te stellen en in te zoomen op de essenties van projectmanagement. Dat betekent dat Agile, Scrum, Lean, Prince2, PMI en andere methoden ook uitgebreid aan bod komen.

Doelgroep

Doelgroep is de medior en senior projectmanager, maar eigenlijk is elke kenniswerker tegenwoordig een beetje projectmanager door eigen verantwoordelijkheid voor resultaat. Daarom is de training ook uitermate geschikt voor system engineers, inkopers, lead engineers, supply chain managers en anderen die willen werken aan persoonlijk leiderschap, projectmanagementvaardigheden en omgevingsmanagement. De masterclass is ook toegankelijk en geschikt voor mensen zonder technische achtergrond.

“Ik heb de masterclass ervaren als een complete overview van het projectmanagementvak plus als bron van eye openers en tips & tricks.”
Martjan Bodegom, Engineering Manager, BAM Infraconsult

“Een bijzondere mix van diepgang en cabaret!”
Dennis Aarts, Programma manager bij BioConnection

“Roel, Ik heb er zeer van genoten. Jij brengt het onderwerp zo levend, zo enthousiast en tegelijkertijd zo praktisch toepasbaar, gewoon geweldig. Ik kan de PM Masterclass aan iedereen aanbevelen.”
Martin Fleuster, Technology Manager Automotive Laser based Light Sources at Lumileds